12. listopadu 2017
 | 
Foto: Naše hustý kaše
Listovali jsme v nové kuchařce "Naše hustý kaše" a takhle se nám hned zalíbila a hrozně zachutnala!

Když tuto variaci pořádně vychladíte, můžete ji klidně podávat i jako dezert! Sluší jí to v menších průhledných skleničkách ve stylu panna cotta. A pokud byste zrovna neměli po ruce vlašské ořechy, promíchejte fíkovou omáčku s nesolenou pastou tahini a posypte opraženým sezamem.

Budete potřebovat:

30 g špaldové krupice

150 ml rostlinného mléka

50 g sušených fíků

100 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy

1 lžíce nasekaných vlašských ořechů

1 lžíce ghí nebo kokosového tuku (plus na polití dle chuti)

špetka soli

 

Postup:

Den předem namočte fíky do pomerančové šťávy. Ráno smíchejte rostlinné mléko se 100 ml vody a špetkou soli a přiveďte k varu. Ztlumte a metličkou zašlehejte špaldovou krupici. Šlehejte, dokud tekutina nezhoustne na kaši. Odstavte, přidejte tuk a nechte lehce zchladnout. Mezitím rozmixujte fíky se šťávou. Kaši servírujte společně s připravenou fíkovou omáčkou a posypanou vlašskými ořechy. Podle chuti ji můžete navíc přelít ještě jednou lžící rozpuštěného tuku.