18. srpna 2017
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media
Chuť kozího sýra si náramně rozumí s ovocem. Ochutnejte ;-)

INGREDIENCE:

150 g kozího sýra
olivový olej na zakápnutí
snítky tymiánu
1/2 svazku řeřichy
sůl
čerstvě mletý barevný pepř
250 g směsi listových salátů
1 grepu
2 pomeranče
1 granátové jablko
1 hruška
150 g bílého řeckého jogurtu
2 lžíce medu
3 lžíce pomerančové šťávy
100 g vlašských ořechů

POSTUP:

1. Sýr nakrájíme na menší kousky, vložíme do hlubšího talíře, zakapeme olejem, poklademe snítky tymiánu, řeřichou, osolíme, opepříme a zakryté necháme nejlépe do druhé dne marinovat.

2. Saláty omyjeme, očistíme a necháme okapat. Grep a pomeranče oloupeme a jednotlivé dílky zbavíme jemných blanek. Granátové jablko rozpůlíme a vydlabeme semínka. Hrušku omyjeme a rozčtvrtíme, vykrojíme jádřinec, dužinu nakrájíme na plátky.

3. Jogurt rozmícháme s medem, pomerančovou šťávou a solí. Salát smícháme s citrusy, hruškou a granátovým jablkem. Nakonec ho zakápneme olejem a dochutíme solí. Rozdělíme na talíře, poklademe sýrem a doplníme ořechy. Podáváme s jogurtovým dresinkem.

Doba přípravy: 20 (bez marinování) minut.
1 porce obsahuje 1777 kJ/424 kcal
Počet porcí 4