26. srpna 2017
 | 
Honí vás mlsná? Touhle „topinkou“ zaženete hlad a skvěle ukojíte chuťové pohárky.

INGREDIENCE:

500 g rajčat
10 listů bazalky
2 stroužky česneku, oloupané
sůl
50 ml olivového oleje
12 plátků bagety (nebo ciabatty)
50 g másla
zelené a černé olivy bez pecek na dozdobení
hoblinky parmazánu na posypání

POSTUP:

1. Rajčata omyjeme a rozkrájíme na čtvrtky. Vyřízneme zrníčka se šťávou, dáme je do malého rendlíku a tekutinu necháme na mírném ohni téměř odpařit. Poté odstavíme a necháme vychladnout.

2. Dužinu nakrájíme na malé kostičky a přendáme do mísy. Přidáme nadrobno pokrájené omyté listy bazalky, utřené stroužky česneku se solí, olej a zredukovanou šťávu z rajčat. Opatrně promícháme.

3. Plátky bagety potřeme rozpuštěným máslem a rozložíme je na plech s pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C dozlatova. Pak na ně rozdělíme rajčatovou směs a dozdobíme rozkrojenými olivami a parmazánem.

Doba přípravy. 30 minut
1 porce obsahuje 1252 kJ/299 kcal
Počet porcí: 4