18. ledna 2018
 | 
Foto: Shutterstock.com
Avokádo se dá kombinovat snad se vším, sladkým, slaným, vařeným, syrovým…

Ovoce plodnosti

Aztékové nazývali avokádo ovocem plodnosti, Indové zase máslovým ovocem. Z hlediska zdraví představuje bohatý zdroj vitaminů (A, C, E i skupiny B) a minerálních látek (hořčík, draslík, fosfor a měď). Neobsahuje žádný cholesterol a obohatí vás o vlákninu. Má také vysoký obsah antioxidantů a silné protizánětlivé účinky.

Nenahraditelný pomocník

Avokádo doporučuje většina odborníků na hubnutí, i když má poměrně vysoký kalorický index. Obsahuje však příznivé tuky. Díky zmiňované vláknině lze říct, že pocit hladu se dostaví mnohem později než jste zvyklá. Avokádo také pomáhá při rychlejším spalování tuků.

Jak ho jíst?

Způsobů konzumace je nespočet. Avokádo se skvěle hodí do zeleninových i ovocných salátů, na pomazánky a dipy, omáčky i dezerty. Nejlepší je používat avokádo v syrovém stavu, v této podobě je nejzdravější.