17. září 2016
 | 
Foto: Shutterstock
Zkuste si ho, podle našeho receptu, udělat také!

Chai čaj je původem z Indie, je plný úžasně voňavého koření (nám to připomíná Vánoce a vždycky příjemně zahřeje na duši), skvěle chutná a i zvýšená konzumace s sebou nepřináší následky.

Potřebujete (na jedenu konvičku)

2 kusy kardamomu

1 malý hřebíček

1 malý svitek skořice

Půl lžičky nastrouhaného zázvoru (jak kdo má rád, ale nesmí tam chybět!)

1 velkou lžíci černého čaje

2 šálky vody

1 šálek mléka

Med nebo hnědý cukr na případné oslazení

Postup:

Koření povaříme ve vodě asi minutu, poté přidáme černý čaj a mléko, popřípadě cukr (med se přidává až do 60stupňů, aby se nespálily vitamíny). Hrnec stáhneme z ohně a necháme pod pokličkou 5 minut louhovat. Přelijeme do konvičku a můžeme servírovat.