Chai čaj je původem z Indie, je plný úžasně voňavého koření (nám to připomíná Vánoce a vždycky příjemně zahřeje na duši), skvěle chutná a i zvýšená konzumace s sebou nepřináší následky.
Potřebujete (na jedenu konvičku)
2 kusy kardamomu
1 malý hřebíček
1 malý svitek skořice
Půl lžičky nastrouhaného zázvoru (jak kdo má rád, ale nesmí tam chybět!)
1 velkou lžíci černého čaje
2 šálky vody
1 šálek mléka
Med nebo hnědý cukr na případné oslazení
Postup:
Koření povaříme ve vodě asi minutu, poté přidáme černý čaj a mléko, popřípadě cukr (med se přidává až do 60stupňů, aby se nespálily vitamíny). Hrnec stáhneme z ohně a necháme pod pokličkou 5 minut louhovat. Přelijeme do konvičku a můžeme servírovat.