28. července 2016
 | 
Foto: Shutterstock
Hríšně dobrá kombinace!

Potřebujeme:

250 g mascarpone

3 lžíce cukru

3 lžíce zakysané smetany

6 lžic vína marsala

4 lžíce pomerančové šťávy

1 pomeranč

3 lžíce omáčky balsamico

2-3 lžíce moučkového cukru

1 lžička zeleného pepře

500 g jahod

2 lžíce pražených mandlí

snítka máty

Postup:

1. Mascarpone promícháme s cukrem a zakysanou smetanou. Přidáme marsalu, šťávu z poloviny pomeranče a vše vyšleháme na hladký krém, který dáme vychladit.

2. Omáčku balsamico smícháme s moučkovým cukrem a zeleným pepřem.
Jahody očistíme, opláchneme a podle potřeby přepůlíme. Pomeranč oloupeme a vykrájíme filátka (jednotlivé dílky).

3. Na talíře rozdělíme krém z mascarpone, ozdobíme ho dílky pomeranče a přidáme jahody.

4. Nakonec vše přelijeme připravenou omáčkou z balsamica a posypeme praženými mandlemi. Ozdobíme čerstvou mátou.