21. dubna 2016
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media
Jak jej jedou vyzkoušíte, nebudete chtít nic jiného!

Jahodový tatarák s čokoládovým toastem

Potřebujeme:

600 g čerstvých jahod

2 lžíce javorového sirupu

4 kolečka bílého toastového chleba

20 g másla

100 g hořké čokolády

1 lžíce moučkového cukru

Na ozdobu: balzamiková redukce, nasekané pistácie, snítka máty

Postup:

1. Jahody omyjeme, nakrájíme na malé kostičky a dáme do misky. Promícháme je s javorovým sirupem. Rozdělíme je do 4 malých silikonových formiček a dáme do mrazáku.

2. Z toastů vykrojíme kolečka o průměru silikonových formiček a opečeme je na másle na pánvi. Naskládáme je na pečicí papír. Čokoládu rozpustíme na vodní lázni. Polijeme jí opečená kolečka a polevu necháme zatuhnout.

3. Na talířky vyklopíme vychlazený jahodový tatarák a navrch položíme čokoládové kolečko. Zlehka pocukrujeme a ozdobíme balzamikovou redukcí, nasekanými pistáciemi a lístky máty.

Doba přípravy 25 (bez chlazení) minut.
1 porce obsahuje 1250 kJ/299 kcal
Počet porcí/kusů 4